2016年09月01日

Habukatei September Menu

〜Habukatei September Menu〜
(2016年9月 葉歩花庭 献立)

お供え2(1024x685).jpg

September 9th is one of the celebration day in Japan is called
cho-yo-no-sekku(重陽の節句).
People pray for longevity in this day by drinking sake of chrysanthemum
flower.
A bonito saves fat and comes back to Japan. And we will stock matsutake
mushroom for clear soup.
Please enjoy early fall with cold sake, or wine in Habukatei.






Amuse
Dashi(Japanese soup stock )pudding with slow boiled egg and sea urchin,
Appetizer
Sushi of smoked bonito with garnish.
soup
Clear soup with pike conger and matsutake mushroom.
*If you would like to eat Dobin-mushi(It's the season of the pleasures of
the table.), you can change clear soup to Dobin-mushi for 1'500yen .
(土瓶蒸しを召し上がりたい場合は、1'500円でお吸い物を土瓶蒸しに変更することが出来ます。)
Sashimi
Today's natural products.
Seasonal assortment plate
Boiled sweet fish, raw wheat gluten modeled on red leaves, grilled fig with
white miso, sweet potato imitated a ginkgo leaves, fried ginkgo nuts and soon.
Today's delicacy
Mozuku seaweed within Japanese vinegar.
Boiled entree
Egg plant and taro with sauce of snow crab.
Rice
Steamed rice with pacific saury, miso soup, and Japanese pickled.
Dessert
Japanese dessert.

¥10.000 for per person,plus tax & 10% service
お一人様10.000円、 消費税+10%のサービス料を頂きます





Amuse
Dashi(Japanese soup stock )pudding with slow boiled egg and sea urchin,
Appetizer
Sushi of smoked bonito with garnish.
soup
Japanese clear soup with today's fish cake and vegetables.
Sashimi
Today's natural products.
Grilled entree
Grilled pacific saury with garnishes.
Boiled entree
Egg plant and taro with sauce of snow crab.
Rice
Today's rice and pickled.
Dessert
Japanese dessert.

¥7.000 for per person,plus tax & 10% service
お一人様7.000円、 消費税+10%のサービス料を頂きます



はな

Amuse
Dashi(Japanese soup stock )pudding with slow boiled egg and sea urchin,
Appetizer
Sushi of smoked bonito with garnish.
Dobin-mushi
(It's the season of the pleasures of the table.)
Clear soupwith pike conger and matsutake mushroom.
Sashimi
Today's natural products.
Seasonal assortment plate
Boiled sweet fish, raw wheat gluten modeled on red leaves, grilled fig with
white miso, sweet potato imitated a ginkgo leaves, fried ginkgo nuts and soon.
Today's delicacy
Mozuku seaweed within Japanese vinegar.
Boiled entree
Egg plant and taro with sauce of snow crab.
Grilled entree
Today's meet plate with seasonal vegetables.
Rice
Steamed rice with pacific saury, miso soup, and Japanese pickled.
Dessert
Japanese dessert.

¥15.000 for per person,plus tax & 10% service
お一人様15.000円、 消費税+10%のサービス料を頂きます


※Please let us know there are any foods you can't eat.
お苦手なものがあればお伝えください
※We apologize advance for that we occasionally change the menu
because of stocking.
仕入れによりメニューが時折変更することがありますのでご了承ください
posted by chef at 22:01 | Comment(0) | TrackBack(0) | 英語メニュー | このブログの読者になる | 更新情報をチェックする

葉歩花庭 9月の料理教室

葉歩花庭 料理教室 のお知らせ


いつもご来店頂きありがとうございます
料理教室のご案内をさせて頂きます出し取り1 (1024x685).jpg


期日:9月21日(水)11:30〜14:00 
               開場 11:15
定員: 8名様
持参するもの: 筆記用具
料金: ¥7,560(材料費、食事含む、税込)
場所: 葉歩花庭 新宿区津久戸町3-3 1階


※当教室は、皆様に厨房に立って頂くわけではなく、
調理人の手元を集中的に見ることで、技を取得していただく内容となっております。

「今回の献立」
魚の煮つけ
冷製茄子揚げ煮
蟹シュウマイ
サンマの土鍋ご飯     
※お好み1ドリンク付き


皆様のご予約お待ちしております
予約電話   03-5848-3911
※ちょっとしたひと手間で美味しくなるポイントやコツを、ご紹介いたします。
皆様のご参加をお待ちしております。
※写真はイメージです。
 
posted by chef at 14:55 | Comment(0) | TrackBack(0) | 料理教室 | このブログの読者になる | 更新情報をチェックする

長月の会席「待宵会席」


待宵会席


松茸3(1024x685).jpg
九月九日は重陽の節句、この日に菊酒を飲むと健康で長生きすると言われています。
十五夜を待つ宵はお供えをし、月の聖なる力を身体に取り込みます。
この時期、鰹は脂を蓄えて戻ってきます。そして茸の王様松茸と名残の鱧、今年最後の鮎の煮浸しなど
初秋の味覚を食して、夏に疲れた身体を回復しましょう。ひやおろしやワインと共にお楽しみください。




「草」



<先 附>
月見カクテル 雲丹 オクラ          
<凌 ぎ>    
戻り鰹燻し握り あしらい
<椀>
鱧 松茸 青味
※ +1500円で土瓶蒸しにできます    
<向 附>
本日の天然物     
<待宵八寸>
子持ち鮎煮浸し 紅葉麩 無花果田楽 鶏松風
銀杏丸十 揚げ新銀杏 衣被
<箸 洗>
もずく酢 菊花 
<焚合せ>
秋茄子 里芋 蟹あん
<食 事>
新秋刀魚御飯 香の物 汁
<デザート>
秋の実りデザート

10.000円(税抜)
※仕入れの関係でメニューが異なる場合がございます

満月カクテル3.JPG




「風」



<先 附>
月見カクテル 雲丹 オクラ             
<凌 ぎ>    
戻り鰹燻し握り あしらい
< 椀 >
本日の真丈 青味    
<向 附>
本日の天然物     
<焼 物>
新秋刀魚 肝焼き あしらい
<焚合せ>
秋茄子 里芋 蟹あん
<食 事>
本日の御飯 香の物 汁
<デザート>
秋の実りデザート

7.000円(税抜)
※仕入れの関係でメニューが異なる場合がございます




「はな会席」



<先 附>
月見カクテル 雲丹 オクラ
<凌 ぎ>    
戻り鰹燻し握り あしらい
<土瓶蒸>
鱧 松茸 青味    
<向 附>
本日の天然物     
<待宵八寸>
子持ち鮎煮浸し 紅葉麩 無花果田楽 鶏松風
銀杏丸十 揚げ新銀杏 衣被
<箸 洗>
もずく酢 菊花 
<焚合せ>
秋茄子 里芋 蟹あん
<強 肴>
本日の肉料理
<食 事>
新秋刀魚御飯 香の物 汁
<デザート>
秋の実りデザート

15.000円(税抜)
※仕入れの関係でメニューが異なる場合がございます
※二名様より前日までに御予約お願い致します
土瓶蒸し出し入り5.JPG

その他 苦手な食材 アレルギーのある食材など
料理のご予算もお気軽にお申し付けください

posted by chef at 11:18 | Comment(0) | TrackBack(0) | 今月の会席 | このブログの読者になる | 更新情報をチェックする